DIY

Living

Når arbejdet bliver nemmere med automatisering!

Når arbejdet bliver nemmere med automatisering!

Revisionspligtmoms regnskabmoms indberet – for de fleste iværksættere er dette arbejdsopgaver, der kan give lidt rynker i panden. Gælder det også for dig? Som iværksætter er det vigtigt at fokusere al sin energi på at udvikle virksomsheden. Det kan man med fordel gøre ved at outsource til nogle eksperter inden for området. I denne artikel vil vi kigge på, hvordan du med fordel kan udlicitere disse opgaver til et eksternt firma.

Bogføringrevisor og bogholderi – her har vi ligeledes at gøre med tunge administrative opgaver, der for mange iværksættere kan være tidskrævende og trættende opgaver. Vi vil således argumentere for, at du altså med fordel kan få en professionel til at klare disse opgaver for dig, så du bedre kan skabe vækst, udvide netværket og bygge relationer med relevante samarbejdspartnere.

Det skal selvfølgelig kunne betale sig at have en ekstern revisor tilknyttet din virksomhed, hvorfor et relevant spørgsmål er, hvad koster en revisor enkeltmandsfirma – og samtidig om det er investeringen værd. Det gode er, at der findes rigtig mange dygtige, kompetente og samtidig billig bogholder. Du slipper samtidig for en masse bekymringer og spekulationer ved at købe CFO services. I praksis vil det sige, at du får knyttet en ekstern cfo til din virksomhed. Dette har mange navne, og de kaldes eksempelvis også for Deloitte Consulting. Det vil sige, at du i bund og grund får en “ekstern finanschef” tilknyttet din virksomhed, der kan rådgive dig og sikrer, at du hele tiden overholder diverse regler inden for områderne.

Momsregnskab,  løn system og lønadministration

Pointen er generelt set, at du altså får en professionel revisor til at klare disse opgaver som momsregnskab, løn og lønadministration. Som iværksætter har man ofte ikke brug for at bruge alt for mange konsulentkroner på at få disse opgaver klaret. Ofte kan en revisor rådgive om hvilket økonomisystem til små virksomheder, der er bedst og samtidig kan en revisor ligeledes finde de rette regnskabsprogrammer for små virksomheder.

Når du skal udvikle din virksomhed, så er det vigtigt at have det fulde overblik over din virksomheds data. Dette kan du i særdeleshed få ved ledelsesrapportering. Det betyder i praksis at kunne måle virksomheds performance management – sagt på en anden måde så skal finde de områder, hvor du kan optimere din forretning.

Økonomistyring bliver nemmere

Som sagt er det vigtigt, at du som iværksætter bruger din tid og energi på de opgaver, der virkelig giver mening for din virksomheds fremtid. Her kan en ekstern finanschef rådgive din virksomhed om det fulde økonomisetup, så du bedre kan få overblik over din virksomheds økonomi. Når det gælder indberetning moms, så kan en revisor ligeledes hjælpe med at have fokus på, hvor du kan få momsfradrag og ikke mindst lave dit moms regnskab.

Når du skal optimere din virksomhed, så kan du altså med fordel benytte en ekstern CFO.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *